4.8.11

Thursday Babbling


Assalamualaikum.

Salam 4 Ramadhan. Pejamcelikpejamcelik dah masuk 4 hari kita di bulan puasa. Alhamdulillah..semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik untuk menghabiskan ibadah puasa dengan lancar. InsyaAllah.


Hari ni nak membebel-bebel sahaja. Random thoughts on Thursday.


1. Semalam hari paling tak produktif dalam hidup sebab tidur je for the whole day. Aihh kurang la pahala puasa semalam. (apesal time puasa tidur siang jadi sangat sedap, menyelerakan dan best?)


2. Aku rasa kalau lah aku masih lagi teruskan gaya hidup aku seperti 3 bulan kebelakangan ini sudah pasti aku tak muat nak pakai baju pengapit masa bestie aku kahwin raya nanti. Adehhh! Ku harus gi mana ini yaaa?



3. Maksud gaya hidup di atas adalah gaya pemakanan aku. Aku rasa selalu memasukkan sumber2 protein, karbohidrat, kalsium, serat, zat besi dan taurina dengan kerap adalah normal bila seseorang pelajar unibersiti sedang bercuti di rumah manis rumah. Setuju?


4. So, aku consider normal la kan? Bukan spesis2 yang mentekedarah tak kira masa? HAHA! (I can't blame my mum for her mabeless cooking!)


5. Fine, there are so many people around me who dare to complain about my cheek! Is mine was too big? I meant...c to the h to the u to the b to the b to the y! Demm! (btw, i tak kisah sangat masa awal2 dulu tapi bila dah jumpe si A cakap "waaa...sehat sekarang yer", jumpa si B cakap "eh...dah berisi la sekarang", jumpa si C cakap "awat yang pipi tu macam terlebih jer...", jumpa si D cakap "bla...bla...bla...gemok...bla..bla..pipi besar..bla..bla..."....... mahu aku tak stress! boleh menyebabkan aku jadi kemurungan tahu gaa??? adehhhh!)


Tapi tak ape..never mind....NEVER MIND....ah-kak tak nak ambil port sangat..Ah-kak anggap kata2 nista itu semua adalah dugaan bulan puasa. Kita haruslah berfikiran positif, ye idak? Walaupon dah terang2 tu memang kenyataan! HAHA!





Oh my! Sooo adorable! Dont blame for her chubbiness! (im not sure if chubbiness is a correct word.hehe)
Motif gambar: MOOD CHUBBY. HAHA!



6. 2011 is the awesome year ever sebab sejak 11 tahun aku bergelar pelajar, to be specific by stayed at the hostel baru tahun ni aku dapat puasa PENUH di rumah. Yes, sebulan penuh puasa plus dapat pulak beraya selama 2 minggu before masuk semester baru. OHSEM!!!!



7. Oh ya tahun ni tak dapat nak kuih feberet Abang Besar aku iaitu onde-onde sebab tahun ni aku tak berada di Ki El untuk berbuka bersama2 di rumahnya. (Ye, aku memang terer buat onde-onde. teheee). Kalau aku kat UPM, every weekends memang aku balik rumah dia kat Rawang. Semalam Abang call dia cakap kalau nak datang rumah dia datang je lah. Dia dah kempunan nak makan kuih tu. Bukannya tak ada jual dekat sana tapi..well you know la kan.. buat sendirik dengan beli rasa dia TAK SAMA! (of course la buat lagi sodapp!)



Korang tak tahu onde2 tu ape? Aduhhh....ni haaa.....


Terliur tak? terliur tak? HAHA....! Sabar2...



8. Baru aku ingat, hari tu aku beriya2 nak buat 10 games. Siap berlagak cakap kononnya dapat setelkan dalam masa 3 hari. Dah lebih seminggu tapi baru buat yang first day. HAHA. Apa dah jadi May???










Ok...larikkkkkkk..................!!!!

13 comments:

Hans said...

hhehe
makan dalam kuantiti yang sikit
banyak makan buah dan sayur serta minum air kosong

amira humaira' said...

wahh..sedap tuh onde2..ade nama laen x kueh tu may??ce citer cket..

May Maisarah said...

--> Hans:
Ok2...akan cuba kurangkan mkn lps nih. (tu pon kalo mampu.huhu)

--> Amira:
Tak tahu la pulak kalo name len..ape ekk??adehhh...

senyumSOYA said...

onde-onde = buah melaka? hihih...

May Maisarah said...

--> Senyum soya:
Haah la..baru ingat.hihi...macehhh! =))

Cik Domo said...

sedapnya kuih tu..nyum3 :)

May Maisarah said...

--> Cik domo:
haah..mmg sodappp...hihi

May Maisarah said...

--> Cik domo:
haah..mmg sodappp...hihi

Simon 'Adam' Malik said...

meng'Hi' kembali kepada tuan empunya blog. ^^

amira humaira' said...

btol3..buah melaka..mira nk ckp smlm tp malu pulak kaloo salah..kekeke..so tggu sape2 bgtau dl..yey btol;p

Encik Psychopath said...

Nak kuih tu.

May Maisarah said...

--> Simon:
Oh, HAI HAI!!!! =))

--> Amira:
Lor...apesal x ckp je smlm..betul la tuh..kalo salah pon xpe...x tolah markah pon.hihi.

--> Encik psychopath:
Amek la...meh cni meh...hihi. =))

rathiqah azmira rosli said...

sama r.tah mana mana tah 10 games tu.heh