7.6.12

Dinner ENVOCH 2012 | Entry Penghargaan Buat Semua





Assalamualaikum dan Haihai 


Sambungan daripada entry ini


Makan malam ENVOCH (merujuk kepada nama kelab course kami) telah berlangsung dengan jayanya pada 04 Jun yang lepas bersamaan hari kemerdekaan kami sebagai pelajar tahun akhir. Majlis berlangsung di Maeps, sebuah restoran steamboat yang terletaknya cuma di belakang kolej 17. Apabila jarak restoran dengan tempat tinggal kami hanyalah sekangkang kera walau hakikat sebenar aku tak tahu berapa sentimeter kangkang dan jarak antara kaki kiri dan kaki kanan kera tapi yang pasti apa yang aku nampak kami dah mengalami penjimatan kos pengangkutan yang agak tinggi di situ. Dah apesal ayat aku macam orang tak berpelajaran sangat eh ? 



Cakap panjang-panjang tak ada guna bak kata pepatah anak kera di hutan disusukan , anak di rumah mati kelaparan. Eh ? Yang aku cakap pasal kera je memanjang ni ape kes oi ?! Denggg ! 



Dah-dah... korang semua eksaited nak tengok gambar je kan.... sekarang bukak mata luas-luas, aku ada banyak gambar (seriously banyak giler gambar) nak sajikan kepada korang semua. Semestinya gambar bersama ahli keluarga ENVOCH 2012. *kenyit mata kat Alip* :p




Tema: Kemas dan Santai

Tak payah nak vogue2 sangat, nanti abes cair mekap dan baju basah dengan peluh je sebab panas kot duk mengadap steamboat tuh. LOL. #Eh TerasaKer? :p

okbai.









Disebabkan semua kelaparan, sempat snap gambar rojak buah, abc ngan udang ni je haaa. Yang lain semua dah masuk perut.


Ini meja penulis dan teman-teman.


Kebuluran


 Adik-adik first year. *wahh rasa matang sangat bila bahasakan mereka adik-adik.


First year jugak


 Abang-abang machos final year


 Adik-adik lagi.


 Barisan pensyarah yang very the supportive :))


Pensyarah dan warga jabatan






Dr Saliza dan Dr Juliana




 Third year yang cantik-cantik belaka



Our MC on that night. :))
k a t a n y a ......

Wakil final year memberikan ucapan


Usher yang comels. :))


Pemenang anugerah senior yang paling sporting ! *clapclapclap*


Pemenang anugerah senior yang paling bergaya. :))





Show time~~~








Joey aka Wai Mun dan Abang Daus buat performance. Joey nyanyi lagu feveret penulis, We Are Young dan jugak lagu Standing In The Eyes Of The World. Good job, guys !


Anak pensyarah yang sangat comel. ;))





Ok seterusnya adalah gambar close-up akak-akak dan abang-abang final year yang hemsem (baca: handsome) dan mamnis (baca: manis). ;))


Kak Wan. Saem 'kaccip' penulis. Sudah berpunya.


 Kak Waie. Juga sudah berpunya.


 Kak Pa'ah. Peminat Jea Suk (Running Man). Beliau masih solo. *auwwww*


Abang Matki. Saem sekampung penulis. Sudah berpunya. *lambai tangan kat Dayu* ;))


 Gambar penulis tak payah nak close-up sangat. Nanti nampak parut jerawat (parut je okeh !). Eh ? :p
Status: No komen ! Nahh ayat bajet Rozita Che Wan siot ! LOLOLOLOLOL. :P



Kak Wani. In a relationship with orang di bawah. 


Abang Daus. In a relationship with orang di atas. *abes la aku kena tibai lepas ni*


 Kakak kesayangan kami semua, Kaksa. Sudah berkahwin dengan Abang Rowen (nama Fb), anak sorang bernama Alisya. ;))


 Al-fadhil Abang Joan dari Sabah bah ! *takut nak mention status Ustaz*


 Abang Din aka Ronaldo. Eh ? Masih single (mungkin?)


 Abang Zawawi. Punyai adik yang sangat comel bernama Khairi. Juga masih single (kot)


 Abang Rudy Otai. Sudah punya pacar. Pacarnya ada di bawah (tapi bukan bawah yang betul2 bawah gambar beliau ni) ;))


 Kak Fida aka Panda Gumokk (nama Fb). Katanya sudah berpunya, tapi bukan dengan Abang Rudy.... katanyaa....


 Kak Fadzillah. Udah punya pacar mungkin. *aku tak sure. hehe


 Kak Imah. FYP-mate penulis. Single lagi kot.. berminat ? meh aku bg no hp. hehe


 Kak Ayuni. Mek Klate. Masih single. ehem !


 Kak Piqa. Juga single kot. ;))


 Kak Aqilah, si pemantun terbilang. Masih single (kot), peminat tegar Gwang Soo (Running Man)


 Kak Aida. Selalu update post tentang hati dan jiwa dekat Fb so aku saspek beliau sudah punya pacaran. 


 Kak Zate. Juga in a relationship.


Kak Yani. Tunangan Orang 1. *caution*


 Kak Diba. Status: Ehem2. hanya insan2 bertuah yang tahu status beliau. kbai.


 Kak Azreen. I bet she's still single. Kan Azreen kan ? ;))


 Kak Lisa. Dah ada buah hati (kot)


 Kak Diha. Berpacaran dengan abang di bawah ini.


 Abang Peijal. Berpacaran dengan kakak di atas ini.


 Abang Ijat. Dulu ada awek. tapi sekarang penulis tak pasti status sebenar beliau.


 Kak Suzi. In a relationship with Abe Gerrard.


 Kak Hana. In a relationship.


 Kak Azie. Practical-mate penulis. Masih single. Berminat? Just let me know. hehehe.


Kak Mastura. Tunangan Orang 2. *caution


 Kak Nisa. Tunangan Orang 3. *caution


 Kak Sue. Tunangan Orang 4 *caution


 Kak Aini. Buah hati beliau adalah salah seorang abang yang aku mention di atas. 
*sila scroll ke atas semula*


 Kak Amy. Masih single. ;)


 Kak Najihah.status: undetectable. 


 Kak Husna. Status sama macam kak Najihah.


 Kak Tiqah. Masih single (kot)


 Kak Noreen. Awek Balok. *amek direct giler aku mention kat sini. hehehe.ampun pakkk !


 Kak Zani. Juga masih single. Peminat setia Mentor tv3. :)


 Rumet ! Kak Izyan. Scandal dengan Soleh. kikikiki. ;))

Kak May Yee. Not available. :))


 Our singer aka Kak Joey. 


 Abang Tan CS. Scandal kami tapi in a relationship with Hua Wen Lee. 


 Abang Sia. In a relationship with Rachelle ;)


 Kak Yoon Yee. In a relationship.


 Kak Ida. Juga sudah dimiliki. 


 Kak Nana. Pemilik hati Abang Pior. hehehe.


 Kak Aisyah. geng lol-lol ku. Single lagi. =))


Kak Aj. Geng slimmy Mamay. Status: undetectable. :p


Abang Afiq aka Tokcu Ikan aka Soleh. Dulu ada scandal dengan Solehah. ;p



*gambar Balok*
p/s: Afiq, apesal ank tak snap gambar ketua kita? *nangis*



Quiz hari ini: Berapakah bilangan pelajar tahun akhir yang masih solo, undetectable status, sudah berpunya, sudah bertunang dan sudah punyai suami/ isteri ?!


Jawapan: Scroll semula ke atas jika mahu tahu jawapan yang tepat. :p


Aku bagi soalan, aku yang bagi jawapan. Nice.



Adik-adik first year nyanyi2 untuk kami. Sweet tau korang ni. *tacing*




Masa tengah-tengah majlis kami final year dipanggil untuk ke depan. Ada surprise katanya.....





Beliau adalah Balok aka Safwan aka Ketua yang dilantik dengan surat perlantikan jawatan... katanya.... lol









Yeahhhh ada cake untuk kami. Sukanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! :))



Mereka yang sangat supportive !




Termasukla yang kat bawah ini. Erk..... ?!



1


2


3

*insert your own caption*




Sebelum pulang........


With Kaksa and Wan


With Diha
Nota penting: Penulis hanya pakai flat Vincci manakala Diha pakai heels nambelas inci. Thats why there was a hugeeee different height there. ;))


With Sia




 With YY

With Chin Siong Oppa. ;))


With adikku, Alip yang sentiasa macho, ;))
p/s: Lip, suko dok gambor Alip masuk belog Kakmay ni ? heuheuheuheu *gelak mintak penampor*


 Husna bersama buddies beliau yang baik hati serta manis, kan Nana kan ?! hehehe


Edited by Daus :))


 Adik-adik third year yang merupakan tunjang dinner pada malam itu. ;))


 Well done, guys !










Kami bersama Dr Ju


Kami bersama Supervisor FYP kami, Dr Shaharuddin. 


Terkawal

Tak terkawal










Happy faces :))






"Sepohon kayu daunnya rimbun.. lebat buahnya serta bunganya.. walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembahyang..... lu pikir la sendiri..... !"







 The gifts ;))





Last but not least......

All of us











Kamu semua akan dirindui........ :')




Since I said that this is an acknowledgement entry, thus gimme a chance to say:


-->>>A million trillion thank youuuuuuu to all my KPP Final Year friends for everything.. yes for everything.... for ups and downs, for what we have been through together for the past  four years here. You guys are really meant something to me. You guys are damn damn awesome ! I love you all. :'(


-->>>To my housemates since four years ago, Izyan, Jiha, Aini, Zani, Amy, Paah and Waie. thankssss for everythinggg, girls..... :')


-->>> To all lectures who never bored to give a precious knowledges, advices and everything to us which we can't get outside... a million thank youuuuuuu...... especially to Dr Saliza (our FYP-coordinator), Dr Shaharuddin (my FYP-Sv), Prof Zailina, Dr Juliana, PM Shamsul Bahri, Dr Kulan, Dr Malina, Dr Anita and all lecturessssss in FMHS, UPM.


--->>> To all juniors of KPP especially third year who contributed damn much to make the dinner successfully that night, just to celebrate us who will leave UPM within a month from now . You guys are so sweet ! Thankkk youuuuuuuuu sooo muchhhh !!!!! We were so happy that night. ;')




Friends, we are almost finish. Yesssss ! =)))


Errr..... not to forget, all the best for the final exams ! *almost forget about the exams. LOL





Eh apesal aku cakap bahasa penjajah nih ? Demm ! :p


p/s: All photos credits to Daus, Afiq, Sajidah aka Gie, Yoon Yee, Kaksa, Chin Siong and semuaaa lah ! hehe

p/s/s: Ampun dan maaf jika ada tersalah kata dalam entry ini. Semuanya adalah gurauan semata-mata. No heart feelings okay. Let me know if ada gambar yang anda rasa kurang selesa jika saya masukkan di sini and I will remove it as soon as possible. ;))




Till we meet again.


Lastly, thanks for reading this entry until the last word. You are awesome ! 
*hugssss*


Ok, bye ! 


12 comments:

Tan, C. S. said...

ah may!!!!! :D
nice blog, nice story plot by u... :)
will very very very miss the 4 years with all of u guys.... ^^

Tan, C. S. said...

xxx

Anonymous said...

bleh kenal kak najihah lawo la....

May Maisarah said...

Tan CS Opaa !

Yeahhh.... tengssss ! will miss all of us here... =))

May Maisarah said...

Anonymous:


Erk.... kalau betul2 nak kenal sila jangan gunakan id anda sebagai anonymous. harap maklum.

aziahjamaludin said...

saye

aziahjamaludin said...

suke

aziahjamaludin said...

bace

aziahjamaludin said...

huhahahhahhaa

May Maisarah said...

*menangis bace komen slimmy AJ*

re'a said...

Meme blog may awesome la..song nga tajuk blog..hehe..ralek duk scroll mouse sapa bowoh..entry sampai ke lantai 2..hehe..syabas2..kagum..:)..gudluck final n selamat menamatkan degree d bumi serdang..;)

May Maisarah said...

To Re'a:

Alolololololo... manisnyee komen anda.. jgn puji lebih2 ngat re'a ehh.. tulis nih sekadar ape yg terbuku di hati buat kenangan semua. hehe. btw, thanks syg ! all the best to you too.... =))