19.12.11

Hello Sungai Congkak!


Salam dan hai kesayangan saya sekalian.
Selamat Hari Isnin!


Wahhh...sejak bila aku reti update belog setiap hari ni?!??? Padahal kerja bertimbun-timbun yang tak setel lagi. Oh by the way, minggu ini adalah minggu terakhir kuliah. Hoyeaaaahhh!!! Fine May tak payah nak berhoyeahhhh sangat la. Minggu ni memang minggu penuh cabaran bagi kami budak2 Final Year. Start hari ni,esok dan lusa we all ade presentations. Perghhhh giler mantap kan hari2 present. Yang paling mencabar haruslah presentation proposal FYP hari Rabu ni. Huhhhh...ketaq lutut bila ingat pasal presentation proposal ni. Ya Allah, permudahkan segalanya.... 



Okay sekarang niat aku bukan nak cerita pasal presentation tapi aku nak cerita pasal trip aku dan budak2 course ke Sungai Congkak minggu lepas. Tujuan pergi sana sebenarnya atas memenuhi silibus bagi subjek Environmental Parasitology di mana we all kena siapkan tugasan yang dah diberikan mengikut kumpulan. Kiranya trip ni sedikit sebanyak untuk bagi kami idea tentang tugasan yang nak dibuat nanti. Tapi kan sebenarnya masa awal-awal sampai je kononnya nak cari idea buat tugasan selebihnya we all lepak2, mandi2, gosip2 and makan2. Hoyeaaaahhhhhh! Tapi aku tak mandi pun... Malas nak tukar2 baju sebenarnya. Leceh. HUHU. 



Jomsss layannnnnnnn gambaaaaaarrrr kaatttttt bawahhhhhhh niiiiii................. >___<


Yeahhh... welcome to Sungai Congkak, baby!



Baru sampai. Cuaca sangat baik. Tapi masa nak balik tiba2 je hujan. Hujan lebatttttt gilerssss!



Budak 2 orang ni lagi terer berlokon.


 Tiga empat hari ni banyak duk melepak dengan budak 2 orang ni. Nakal tak hengatttt dioarang ni tahu tak.. Selalu nak buli aku. Wuuwuuuuu~~



Dah nak masuk ke dalam gua. Ok, tipu je mana ada gua kat Sungai Congkak. Ada air terjun je. Hihi. =.=



Keluarga bahagia. Eh??? ;p





Okay,sekarang mari cuci mata tengok pemandangan yang menyegarkan.. life dari Sungai Congkak. :))



Air sungai sangat sejukkkk okayyyy! SANGAT SEJUK!



Syukur masih ada khazanah yang belum tercemar. 



Cantik..... :))



Bersihhhhh...... :))



Sehijauuuuu daunnnn.... :))



Tenangggggg.... :))



Jernih kannnn..... :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok dah habis gambar pemandangan indah.


Sebelum aku mengundur diri (apesal skema sangat ayat aku ni ahhh abaikan saja), ada lagi gambar nak tempek kat sini. Sebab ni belog aku so aku punya suka la kan nak letak berapa ratus ribu keping gambar pun kan.. kannnn. KAN?!! May, jangan nak emo sangat boleh tak? 



Hai! Kami masih single. Ada siapa2 nak no handphone tak? Ok just kidding! 
HAHA. Dahh2...jomsss makannn sambil menikmati deruan air terjun yang sangat menenangkan hati dan sanubari... Ouhhhh heaven betul dapat lepak kat tempat macam ni. Makan nasik kukus sambil rendam kaki dalam air yang GILER SEJUKSS! Hilang stress!



Mula2 lepak 4 orang je, tiba2 ada yang peminat yang berminat nak lepak sekali dengan kitorang. 
Tu yang jadi ramai tu... 





Last but not least.....,

Main air dah. Makan dah. Skodeng orang mandi dah. Bergosip sambil rendam kaki dalam air dah. Ambik gambar pon dah. Okayy, jomsss kita pulangggg!



Okay itu sahaja untuk masa ini. Nak ucap terima kasih dekat budak ni sebab selalu jadi jam loceng saya. Terima kasihhhh!!!! Nak peluk tak? Ok tak boleh sebab hari ni saya puasa. Eh kalau tak puasa pun memang tak bolehh laa..... hikhik!


Happy Mondayyyyy, people! :)))
Take care yawwww!



12 comments:

ishiko said...

ohoiiii...
best tu ^^,

May Maisarah said...

hihiii...memanggg besttttt!!! =))

adham ismail said...

jam loceng??haha..
eh, bkpe kakmay x mandi??haha..
kan beshh kalu mndi tuh~

May Maisarah said...

>>> Adham ismail:

Hai jam loceng!!! malassss laaa nakkk mandiiiii.... :p

Rara Nasiha said...

seronoknya. lama tak g congkak =)

adham ismail said...

tau dh bkpe x mandi!jeng3... :D

May Maisarah said...

>>> Rara:

Haaa... lepas ni boleh pergi okayy.. bestttt!! :))

May Maisarah said...

>>> Adham ismail:

Senyaaapppp sudahhhhh....!!! Rahsiaaaa tuuu!!! :p

adham ismail said...

heh3..nk kabo ke org2 kampung ah.heh3.

May Maisarah said...

>>>adham ismail:

lalalalalalalala~~~ *buat2 x dgr*

cik ery said...

best betoi..cntik.rugi xmndi

May Maisarah said...

>>> cik ery:

heheh.. xpe... nanti pergi lagi sekali kita mandi-manda ye... :))