8.12.12

From KL To KT With Joyah



Ini adalah trip last minute. Setelah dipujuk rayu oleh SHO Nidec merangkap teman suka dan duka aku siapa lagi kalau bukan Aziah aka AJ akhirnya aku tewas. Tewas dengan pujuk rayu beliau supaya aku temankan dia drive balik. Disebabkan aku ni seorang kawan yang memang boleh diharap dan tak sanggup tengok kawan kecewa maka dengan gigihnya aku pergi ke Hentian Putra untuk jual semula tiket bas yang dah dibeli di mana secara tidak langsung aku kerugian 20 hinggit tapi tak apa.. Aku redha. Aku pasrah. Sesungguhnya pengorbanan untuk seorang kawan itu besar ertinya. Dah aku kenapa nak emo drama sangat nih ? LOL. 



So dari KL we drove back to Terengganu together with so-called adik AJ yang comels sangat tuh iaitu Lela. Hai Lela! Awal-awal pagi AJ pick up aku kat Ampang (happy sangat AJ dapat jumpa Aiman. HAHA) then gerak amek Lela kat Sentul and then the journey began. Hehe.



Dari KL kami singgah di Kuantan dulu sebab nak jumpa partner FYP aku, siapa lagi kalau bukan Ida yang dah kurussss wehhh sekarang ! Eh bila pulok Ida gemok ? Ahak. Masa tu lagi sikit nak sampai kat rumah Ida boleh pulak kami stop tepi jalan melantak durian sebab AJ tak habis-habis membebel mengidam nak makan durian. Bila nampak ada orang jual durian terus mata bersinar-sinar. Mata AJ je laaa. hahaha


 Ohhhh seronokkkkssss nyewwww makan duriannnn ! wakakakaka.


Sampai rumah Ida kami dijamu dengan nasi dan pelbagai jenis lauk-pauk. Ida masak woooo. Terbaik. Lepak-lepak sat lepas Asar kami gerak balik ke Terengganu. Thanks Ida, thanks Umi sebab susah-payah layan kami baik sangat. Masak sedap-sedap pulak tuh. Lain kali kami datang lagi ye. Eh ? :)


 Yang tudung biru tu Ida, yang kat tengah-tengah tu Umi. Yang kecik tu Ida junior (adik Ida). Lagi 2 orang paling kiri (kiut sangat tuh)dan paling kanan (kurang kiut) kalau tak kenal jugak memang mintak penampar. *bajet gangster*



 Tak sangka kita semua bukan lagi student UPM. T___T


Dari Kuantan kami sambung perjalanan ke Terengganu. Sampai dalam pukul 9 lebih kot. Singgah kat Masjid Terapung dulu sebab budak yang mengidam durian tadi beriya-iya nak pi Masjid Terapung. Ok aku layankan saja...... T_T


Puas hati makcik oi ? 



Sebelum sampai ke rumahku syurgaku kami singgah dulu di kedai makan air buah gelas besaqqqqqq. Kedai ni memang tempat wajib aku akan bawak kawan-kawan aku pergi kalau depa datang ke Terengganu. So AJ tak terkecuali la. 


 Keropok lekoqqqq gorengg yawwwww.




 Ini gelas saiz sedan. Mangga kaw-kaw baq hang ! Ada lagi yang lebih besorrr dari ni. Aku suh AJ order yang paling besor dia takmo pulok. Katanya dah kenyang. Tahu pulak kenyang budak nih. HAHA




 Jangan gelojoh sangat please.



Ok dah kenyanggg jom balikkkkkk !!!!!!


 Pokok bunga mak.


 Pemandangan lazim kalau datang ke rumah aku. Well.. kata rumah depan airport kan. Hehehe



Hidangan wajib air tangan ibunda terchentaaaaaaaaa. Nasik daganggg in the houseeee. Nasib baik mu makan tambah 2 pinggan AJ. Kalo tak..... tiada lagi nasik dagang lepas ni. *emo
 [iklan: gambar curik dari instag AJ. tolong halalkan ye nek]


So after breakfast nasik dagang kami bersiap-siap keluar makan angin kat bandar KT. Apa lagi jommmmm jalang-jalanggg carik jodohhhh !!! LOL.


 Pasar Besar Kedai Payang, Kuala Terengganu. Tempat wajib pergi kalau pelancong datang melawat Terengganu


 Posing je lebih. Belinya tak. kahkah


 I likeeeee !!!


 Meleleh ayaq liuq tengok.... 




 Cendol tanpa santan. haha.


 Say Hi to Lela. Baru sekarang ada gambor budok nih. 


 Hai pakcik. Nak sain  ! :p


 Kami tak ada handphone. *prepare jawapan kalau ada orang nak ngorat mintak no handphone. Kau hade ? HAHAHA


 Senget


 Tak senget


 Duta Melawat Terengganu tak bertauliah. 



 Sedih ngat aihhhh tengok penyuuu ni. Pak hang mane ????? Awat terdampar ataih nih? T__T



Next, Masjid Kristal.












 Di belakang itu adalah Jambatan Sultan Mahmud. Kalau dari bandar Kuala Terengganu nak balik ke rumah aku kena lalu atas jambatan tuh.


 Orang lain tengah solat dia sibuk posing. Kau mampu ?


Masjid Kristal dari Jambatan Sultan Mahmud


Mak aku dah dapat 2 orang anak angkat dalam masa sehari. HAHA


Disebabkan kesuntukan masa and AJ dah nak kena balik Kelantan hari tu jugak so lepas pusing-pusing kat Masjid Kristal kami terus balik rumah. Nak pusing satu Terengganu memang tak cukup la sehari kan. Btw, kali ni aku balik rumah sebab ada dua event penting nak attend iaitu majlis tunang kakak dan majlis kahwin sepupu. Nanti kalau rajin aku upload gambar dekat sini ye. Kedua-dua majlis telah pun selamat berjalan dengan penuh kemeriahan. 



Daannnn disebabkan si Lela tertinggal seluar kesayangan dia kat rumah aku dan dia tak boleh hidup tanpa seluar itu (lol) maka gigih la datang rumah amek seluar tuh. Kebetulan masa tu hari tunang my sis. So sempat gak snap pic dengan depa. Diorang dari Kelantan nak gerak ke Pahang singgah Terengganu. 


 Tumpang pose atas pelamin tunang orang. Hehe


Joyah, Mamay, Lela
(Kualiti gambar agak kurenggggg sikit)



Setakat ini sahaja pengembaraan aku bersama AJ dari KL to KT. Ada banyak lagi trip yang bakal terjadi selepas ini........ ! Kan Joyah kan ?!! *cepat jawab YA ! hehehehe. Lepas majlis kahwin sepupu aku balik KL semula sambung urusan tertunggak *ehem* dann most of the time dekat KL aku spend dengan AJ. We alls siap dapat kawan baru lagi. cc: Syawal dan Abe Spain. Ahak. Nanti kita cerita-cerita kat sini lagi ye.


Till then. Thanks for reading. Eh sat, kalau rajin klik sini. Nasib baik aku tak pengsan lepas baca entry AJ tuh. Banyak sangat gambar terlebih hormon. HAHA.


Ok bai.

2 comments:

aziahJamaludin said...

arghhhhhhhhhhhh rendu!!!!!!!!

May Maisarah said...

Hehei nantikan aku di KL esokkkk. hehe.