4.1.11

Bila Intan Ladyana & Irma Hasmi Serbu Rumah Gua. Lu ada??


Wassup bebeh???
Lame tak nampak.Ape citer bro???

Agak kurang sopan bahasa di atas. Once again, salam semua. Semoga anda sihat sejahtera hendaknya.
Macam biasa, ayat wajib, dah lama blog tidak dimanja dan dibelai. Biasalah sejak dah kahwin ni, banyak masa dihabiskan bersama encik suami. Eh jap-jap.
Bila mase hang kawen Cik May oi! Gatai. Gediks!
Hahaha.

Sekali-sekala berangan tak salah kan. Manalah tahu tahun baru 2011 ni status "bujang" bakal bertukar menjadi status "sudah berkahwin". Ehem2. Jodoh pertemuan semua di tangan Yang Maha Esa, bukan? Kita hanya mampu merancang. By the way, aku tak ada rancang apa-apa pon la wehhh... Degree pon tak lepas lagi gatai nak berlaki. Bakal suami pon tak nampak bayang lagi ni derr.... 
Well...Saje nak bergurau mesra. Hikhik.

Ok, sebenarnya entry ni dah lame aku peram. Tetiba hari ni rasa nak publish. Ni kisah sebulan lepas. Guess what?? Intan Ladyana yang gorjess tu yang berlakon jadi heroin dalam filem Adnan Sempit tu yang comel2 tu yang putih gebu tu...haaa yang tu...depa mai umah cheq no. Bukan depa sorang je, Irma Hasmie bekas aweks Nabil tu pon ada jugak. Dan tak lupa Tam, yang kecik2 comel2 tu pon ada. Alaaaa...yang dulu berlakon dalam Cili Padi tuhh...

Meh sini nak habaq lagi. Mereka semua mai rumah aku sebab katanya Intan, dia rindu kat bapak aku. Yelah, bapak aku tuh kan pak sedara dia. Dalam erti kata yang lain, aku nih sepupu la kepada si Intan tu. Jangan main2...sepupu aku femes derr...Dan jangan main2 jugak bahawa anda sedang ditipu!
Banyak la sepupu aku jadi artis!
 Hahahaha.

Tapi, memang mereka ada mai umah aku bulan 12 tahun lepas. (Tahun lepas, macam dah lame jer kan. Padahal baru je 4 hari lepas.)

Dipendekkan cerita begini, sepupu aku punyer suami warga kerja TV3 atau dalam erti kata yang lain he's working with Media Prima. Bulan 12 hari tu kan ada Monsoon Cup kat Terengganu. So dorang seme warga kerja Media Prima mestilah turun padang pergi buat liputan. At the same time, Intan, Irma and Tam antara artis2 yang terlibat sebagai artis jemputan untuk event Monsoon Cup nih. So, dipendekkan lagi cerita kita, suami sepupu aku tadilah yang bawak rombongan Cik Kiah tu datang serbu rumah kami. Geng2 Tv9 plus Intan, Irma dan Tam. 

Tujuan utama mereka adalah: 

NOK MAKANG NASIK DAGANGGGG! (Nak makan nasi dagang)
Mung pahang dok? (Awak faham ke tak??)

Disebabkan aku dah malas nak cerita panjang2, layan jelah aksi2 kiut tetamu2 istimewa yang datang berkunjung ke rumah kami yang tak seberapa ini. Zasssssssssssssssssssss!!!!!!!!!

Sebelum kejadian (kot). Tak ingat ni pic hari sebelum atau selepas. Masa kat Monsoon Cup.
Irma ada, Intan ada. Macam2 ada. Suami sepupu aku yang pakai spek tuh. Dialah yang bertanggungjawab di atas segala-galanya. Hihi.


Jom, ke rumah kami. Irma khusyuk cedok kuah nasi dagang. Eksaited tuh.

Well, Nabil (Raja Lawak) silalah jeles sebab tak dapat makan nasik dagang mak aku masak. Dan yang pasti, Irma sangat gorjes dan cuns. Bodoh lu Nabil tinggalkan Irma. (Ops, maaf Nabil, bukan aku yang cakap, tapi orang lain.)


 
See??? Lawa kan Irma nih...Jadik kakak ipar saya nak tak?? Teheeee~~~


Haaa...aweks Kamal Adli. (Bagi peluang kat abang aku nak posing)

 
Kakak aku pulak. (kakak aku yang pakai cardigan kuning tuh. yang buat peace tuhh...)
(btw, kalau korang perasan, Intan ni kalau amek gambar je mesti buat gaya peace. trademark die barangkali.huhu)


Haa...memperkenalkan Tam dan ayah angkat beliau. 
(Bukan main ayah aku peluk Tam. Eksaited tuh)


Semangat Intan Ldyana makan wooo...diapit oleh mak dan makcik aku.

Sebelum pulang haruslah bergambar beramai-ramai.See, Intan dengan peace die tuh. =)

Lagi....

Lagi.....


Lagi-lagi gila.... Meriah wooo...yang ramai-ramai tuh warga kerja tv9 and tv3.



Cukuplah tuh. Banyak2 sangat letak gambar nanti ada pulak yang loya-loya dan muntah-muntah. Hikhik.
Tapi kan...gambar aku tak de pon sebab time dorang datang umah aku tak ada. Aku ulang, 

TIME TUH AKU TAK ADE KAT RUMAH!!!!!

Rase nak lempang orang je sebab aku tak dapat nak posing2 ngan mereka. Kalau tak, boleh aku ajak Tam tu menari-nari bersama. Eh, apakah??  Actually time tuh aku tengah praktikal kat Nogori Sembilan derr.... Kecewa betul. Paling sadis bila si abang, si kakak, puan emak dan encik ayah tak habis2 duk cerita pasal nih. Eksaitedlah kononnye. Haihhh sabor jelah....

Btw, mereka semua sangat ramah dan baik. Tak sombong pon. (Famili aku yang cakap)
Pastu sekarang ni, bila nampak je Intan or Irma ade berlakon kat tv mesti ayah and mak aku bukak balik cerita ni. saje, nak bagi aku jeles! Dush22!!!!!

-TAMAT-


13 comments:

aimee said...

padan muke ko xde kat umah! muahahahaha!!

May Maisarah said...

amy! mung jahattt!!!! dush22!!!!!

faizaiza said...

haha.... ksian gler ko may... hahahaha.... xdapat jmpe sudah... ngeee........ ptot la gmbr ko satu pon xde...

a n a s t a s y e a said...

wah .. meriahnya!!!

ishiko said...

lar... xde ke... >_<

malekabdillah said...

baru nak tanya mana gambar mu. hehe

►AdamXis◄ said...

macam tak cayer...he3.besh3

May Maisarah said...

@pae:
kesian kan. :'(

@anastasyea"
yup.memang meriah... =))

@ishiko:
:(

@malek: tak perlu tnya la malek oi..huhu.

@adamxis:
silalah percaye.hihi..

zyr zh said...

patot pon gambo ko takde. HAHAHA

May Maisarah said...

@ zyr:
gedikS! ;P

:: Cik Kite :: said...

haha.... sedey nye may...
tp best la dierg dpt mkn nasi dagang...
bila la ko nk bg aku mkn nasi dagang?

Encik Tikus said...

ahahaha nak cakap kesian bole ? keh keh

May Maisarah said...

@cik kite:
tulahh..nk mkn mehla mai tganu cik pae oi...

@encik tikus:
cakaplah....:(